Liiketoimintasuunnitelma – nopeaa ja helppoa?

Liiketoimintasuunnitelmalla on monta tärkeää roolia. Se on ensinnäkin pohjana tulevan yrityksesi toiminnalle, joten sen tekemiseen kannattaa varata aikaa ja harkintaa. Toiseksi, jos toivot yrityksesi saavan tulevaisuudessa rahoitusta (esimerkiksi Finnveralta), täytyy sinulla olla liiketoimintasuunnitelma, joka vakuuttaa rahoittajasi yrityksesi kannattavuudesta ja liiketoimintamallisi jatkuvuudesta. Hyvä liiketoimintasuunnitelma on aina plussaa, panosta siis siihen.

Liiketoiminnan tekeminen on nykyään suhteellisen simppeliä. Sen voi esimerkiksi laatia osoitteessa www.liiketoimintasuunnitelma.com – tätä kautta mekin sen teimme. Sivustolla voit kätevästi muokata liiketoimintasuunnitelmaa ja myös tallentaa aikaansaannoksesi, joten voit palata sen pariin useampaan kertaan. Sivusto tarjoaa myös paljon ohjaavia kysymyksiä, joiden avulla saat täytettyä suunnitelman eri osiot. Nämä kysymykset ohjasivat liiketoimintasuunnitelmaa suurella kädellä ja niistä oli hurjasti apua. Kysymysten avulla oivalsimme yrityksemme heikkouksia ja vahvuuksia ja tulevia haasteita. Ne todella pistivät miettimään yrityksemme menestyksen kannalta oleellisia asioita, joten en voi kuin suositella sivustoa kaikille!

Jos sinulla on muhinut heiveröinenkin yritysidea, toimii sivusto oivallisena koetteluna ideallesi. Kysymykset kuten ”Mitä heikkouksia tuotteissasi ja palveluissasi mahdollisesti on?”,  ”Mitä etua tai hyötyä tuotteistasi ja palveluistasi on asiakkaalle?” ja ”Miten vakuutat asiakkaasi niiden tarpeellisuudesta ja hyödystä?” herättelevät sinut varmasti katsomaan ideaasi uusin silmin. Jos ideasi on tuomittu epäonnistumaan, huomaat sen yleensä jo liiketoimintasuunnitelmaa tehdessäsi.

Sivustolla on lisäksi erilaisia taulukoita, joilla voit arvioida yrityksesi kannattavuutta ja rahoitusta. Meillä ei ollut hajuakaan, mitä kaikkea yrityksen taloudessa tulisi ottaa huomioon. Taulukot kuitenkin ohjeistivat tässäkin. Oikeastaan taulukot antavat myös karun kuvan todellisuudesta, kun erilaisia kuluja lasketaan jopa vuosiksi eteenpäin. Saat selville, miten paljon yrityksesi tulisi suurin piirtein tuottaa ja kasvaa, jotta syntyneet kulut saataisiin katettua. Älä kuitenkaan vaivu epätoivoon, vaikka yrityksesi talous vaikuttaisi taulukoiden perusteella epävarmalta; ne eivät ota huomioon sitä paloa joka sinulla tietenkin ideasi toteuttamiseen on!

Kannattaa myös muistaa, että liiketoimintasuunnitelma ei ole mikään ikuinen kivitaulu, jota ei voi muuttaa ja joka ei voi kehittyä. Liiketoimintasuunnitelman tulee kehittyä liiketoiminnan mukana! Se on yrittäjän työkalu ja kristallipallo tulevaan.


Mistä haluaisit kuulla seuraavaksi?

Askarruttaako jokin?

Kommentoi!

Blogia voi nyt seurata myös sivustolla Bloglovin !

Jätä kommentti